صفحه نخست | انواع غذا | انواع شیرینی | انواع دسر | هنر پذیرایی و نکات آشپزی | Iranian Foods

۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۰, یکشنبه

ماست

مواد لازم
1 . شیر - 1 لیتر(5پیمانه)
2 . ماست - 2قاشق سوپخوری
طرز تهیه
شیر را می جوشانیم می گذاریم کمی سرد شود به حدی که دست را نسوزاند نکته حساس حد گرمی شیر است که باید انگشت گرمی آنرا کاملا حس کند بدون آنکه انگشت را بسوزاند بعد یک قاشق ماست را از کنار ظرف داخل شیر می ریزیم ظرف را آهسته تکان می دهیم تا شیر با ماست کمی مخلوط شود بدون آنکه آن را بهم بزنیم بعد بشقابی را روی دهانه ظرف می گذاریم و روی آنرا با پارچه کلفتی مثل پتو می پوشانیم 4 تا 5 ساعت باید بماند تا ماست بسته شده و سرد شود بعد روی آنرا باز کرده در جای خنکی می گذاریم تا کاملا سرد شود.
توضیح آنکه اگر ماست آب انداخت و بریده بریده شد شیر زیاد داغ بوده و اگر ماست نبست شیر سرد بوده و یا مایه ماست آن که همان یک قاشق است کم بوده یعنی در اندازه گیری شیر و ماست دقت نشده.
ظرفی که ماست را در آن درست می کنیم باید در ظرف مناسب مثل چینی یا بلور تهیه نماییم . البته دستگاه ها ی برقی تهیه ماست وجود دارد که مایه را باید به همین طریق آماده کرد و در ظرف های مخصوص آن ریخت و دیگر به پوشاندن روی آن احتیاج نیست. ممکن است ماست را با کمی شیر مخلوط نموده بعد شیر را ریخت در اینصورت ماست رویه نمی بندد.

ماست

ماست

هیچ نظری موجود نیست: